Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 12 kvě 2025, 09:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Steyr Aug - vymačkaná pružina spouště, nestřílí jednotlivě 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek Steyr Aug - vymačkaná pružina spouště, nestřílí jednotlivě
Zdravíčko ve spolek,
mám problém se spouští na Augovi. Na těle mecháče jsou dva ohnuté plíšky a kontakt na spoušti sepne ten co je k němu blíž (semi) a po úplném domáčknutí sepne oba (auto). Problém je v tom, že ty plíšky už jsou vymačkané a spínají se oba, čili každé jakkoli jemné zmáčknutí spouště dává dávku. Když tu první trošku odtáhnu tak aby spínala semi, funguje to normálně až do chvíle kdy použiju dávku. Zase se smáčkne a střílí jen dávkou. Už jsem ji takhle odtlačoval několikrát a bojím se, že se v tom ohybu ulomí. Kromě toho, vyndávát kvůli tomu mecháč je trochu otrava.
Poradil byste někdo jakékoliv funkční a pokud možno dlouhodobé řešení?
Dík

11 črc 2013, 12:50
Četař
Četař

Nový příspěvek Re: Steyr Aug - vymačkaná pružina spouště, nestřílí jednotlivě
Hele kontakty u auga fungujou jinak nez popisujes, jednotlive rany delej kontakty uvnitr mechaboxu a jezdce vyhazuje normalne prerusovac jako u klasickeho 3 mechu. Ty dva plechy venku delaj normalne jen davku, to ze kdyz posunes jeden plech vic do zadu a funguje ti semi je proto ze se nespoji obvod kterej ma delat automat. Zkus kouknout v jake pozici vyhazuje jezdec a zda nejsou opalene kontakty. Potom posun oba plechy venku do zadni pozice at se spojujou az skoro na konci drahy spouste.

11 črc 2013, 21:08
Desátník
Desátník

Nevím, jestli jsem tě úplně pochopil. Jak vypadá můj mechabox jsem se pokusil dát do přílohy, vyfotil jsem i ty kontakty. Nejsou opálené, jen ten single je pocínovaný, jak jsem s nimi laboroval. Kromě toho je v obvodu mosfet, takže už z toho důvodu by měly být v pohodě.
Nejde mi teda do hlavy, proč je na spoušti jedna ploška a na těle mecháče dvě, když se spojují obě. Přece mohli dát na obě strany po jedné plošce a mělo by to stejný účel a zároveň jednodušší chod. A když tu krajní pocínovanou vychýlím aby se spojila nejdřív, tak to střílí single, když vychýlím tu druhou tak aby se sepla nejdřív tak to střílí auto.
Kabely vedou z druhé strany mecháče do něčeho plastového co jsem zatím nekuchal, takže asi chyba bude v tom.

Přílohy:
Poznámka: detail plošky na spoušti
IMAG0356.jpg
IMAG0356.jpg [ 796.26 KiB | Zobrazeno 8328 krát ]
Poznámka: detail kontaktů
IMAG0357.jpg
IMAG0357.jpg [ 1.8 MiB | Zobrazeno 8328 krát ]
Poznámka: celý mechabox
IMAG0351.jpg
IMAG0351.jpg [ 1.02 MiB | Zobrazeno 8328 krát ]
12 črc 2013, 18:14
Moderátor
Moderátor

Bohuzel na naprosto myslnou predstavu, jak to elektricky funguje v augovi.

na fotce jsem oznacil, jake kontakty slouzi pro semi a jake pro automatickou strelbu. tebou oznacovana divna plastova vec je klasicky spoustovy domek z mechu v 2 - http://www.jefftron.cz/Prislusenstvi/Sp ... x-v-3.html , tj. kdyz zmacknes spoust cca na 1/2 chodu tak se skrz ne sepne spoust a mech vystreli semi (raminko prerusovace vyhodi kontakty)

pokud spoust zmacknes az nadoraz, tak specialni mechanismus ve spousti nedovoli jet clunku na semi kontaktech az dozadu a sepnou se oba kontakty v auto kontaktech a zbran strili tak dlouho, jak drzis spoust. imho nejaky vychlylovani auto kontaktu ti je k nicemu, musis spojit oba plisky na tele mechu, aby to jelo, spojeni pouze jednoho z nich nic neudela.

Takze rozeber mech a zamer se na funkcnost semi kontaktu

Přílohy:
Poznámka: umisteni kontaktu
IMAG0351.jpg
IMAG0351.jpg [ 1.27 MiB | Zobrazeno 8307 krát ]

13 črc 2013, 09:37
Profil Zobrazit autorovy stránky
Desátník
Desátník

Tak jsem znovu rozhodil mecháč, podíval jsem se do té plastové klece a první co mě trklo do očí, že jeden z kontaktů které spíná kovový střed je vyhnutý směrem ven a oba jsou opálené. Všechno jsem to rozebral, očistil šmirglem a znovu složil dohromady a světe div se, ono to funguje. Semi bez problémů a auto, když jsem vrátil kontakty na mechu tam kde byly původně, taky bez problémů. Vrtalka teď střílí v pohodě v obou režimech takže díky všem zúčastněným za pomoc, bojím se ale že jsem jen vyřešil důsledek, ale ne příčinu problému, takže časem se to asi začne pálit znovu. To už bych tam asi vrznul ten díl co odkazuje Jeff.
Snad mi nebudete mít za zlé, když nebudu zakládat nové téma, ale zeptám se ještě na jednu věc v tomhle.
Jde o to, že když jsem ten mecháč rozdělal, na první pohled je vidět, že jsou buď krátká ložiska, nebo málo podložené osy, protože osy kol sedí v ložisku jen na kousku, cca milimetr ale spíš míň, což mi příjde dost málo na to jaké síly na ně jsou přenášeny. Vzhledem k tomu, že nevím jakým způsobem mají být kola vyrovnaná, potřeboval bych někoho kdo se na to podívá odborným okem a usadí je tak jak mají být. Jsem z Pardubic, ale klidně Auga někam dovezu.
Předem díky za pomoc.

13 črc 2013, 12:04
Moderátor
Moderátor

mas tam mosfet, takze se kontakty dal palit nebudou

13 črc 2013, 12:15
Desátník
Desátník

Takže to bude asi stav před instalací mosfetu. OK, to už jsem klidný. Takže ještě jednou díky všem zúčastněným za pomoc a kdyby se náhodou našel nějaký zručný technik ochotný se Augovi kouknout na mech, byl bych mu velmi vděčný. Dík předem.

14 črc 2013, 09:14
Desátník
Desátník

Ahoj,
Tohle bude dotaz nejspíš pro Jefa - mám si pořídit na Aug aktivní brzdu, nebo jen mosfet?

01 říj 2014, 18:03
Moderátor
Moderátor

aktivni brzda ma v sobe vse jako mosfet + ti po preruseni strelby rychle zastavi motor. Aktivni brzda se vic hodi u zbrani s vyssi kadenci, muze ti pri rozhodovani pomoci tento clanek:
http://www.airsoftchrudim.cz/recenze/spinani_aeg.html

co si poridit, zalezi ciste na tobe

05 říj 2014, 09:54
Desátník
Desátník

Tak brzdu jsem objednal. Jen mi trochu vrtá hlavou zapojení na AUGa. Na fotce o pár příspěvků výš je čtyřvodičové zapojení, ale brzda je šestivodičová. Mám signálové vodiče připojit paralelně ke kontaktům semi i auto, tedy ponechat jejich propojení a připojit je (signál. vodiče) na kontakty nad motorem?
Dík za radu.

05 říj 2014, 18:21
Moderátor
Moderátor

ano, signalove vodice se pripojuji paralelne na oba spoustove kontakty Augu (popripade P90), viz foto

Přílohy:
kabelaz_p90-aug.png
kabelaz_p90-aug.png [ 341.47 KiB | Zobrazeno 7678 krát ]

05 říj 2014, 20:06
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]