Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 12 kvě 2025, 14:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 M4 D-boys - nestřílí, pálí pojistky 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek M4 D-boys - nestřílí, pálí pojistky
Caute, má takový problém s mou M4 a to že pálí pojistky. Má: 110 pružinu, kovový kola, High speed motor od Guarderu, baterku 2000mAh 8,4V a teď nově udělanou kabeláž s mosfetem (dělalo to před i po upravě šťávy). Je pravda, že ložiska sou takový ty plastový h*vna. Je možný, že je to ložiskama? Je slyšet, že motor se zapře a po chvilce 20A pojistka lupne, jenže když baterku zapojím na tvrdo na motor, tak to šlape. :roll:

05 říj 2014, 18:13
Moderátor
Moderátor

Nový příspěvek Re: M4 D-boys - nestřílí, pálí pojistky
Máš to špatně složený. Klasicky podložkování kol, přítlak motoru, polarita motoru, drhnoucí píst atd.

Less flower power, more firepower!

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

05 říj 2014, 18:17
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Kdyby byla špatná polarita motoru, tak to nedělá snad už vubec nic, to dá rozum. Píst je uložený správně, nedrhne. Vypodložkovaný to mám. Motor je přitlačený akorát, pokud uberu, tak přeskakují zuby.
Čekal jsem trochu odbornější rady :D

05 říj 2014, 18:22
Moderátor
Moderátor

Chudý_student píše:
Kdyby byla špatná polarita motoru, tak to nedělá snad už vubec nic, to dá rozum. Píst je uložený správně, nedrhne. Vypodložkovaný to mám. Motor je přitlačený akorát, pokud uberu, tak přeskakují zuby.
Čekal jsem trochu odbornější rady :D

Stejnosměrný motor se při obrácení polarity točí (resp. pokouší točit, protože západka zpětného chodu to znemožňuje) opačně, což se projevuje přesně tak jak popisuješ, ty rozume. Odbornější rady můžeme řešit, až vyloučíš základní problémy, které jsou v naprosté většině případů následkem toho, že do kvéru hrabal nějaký "oborník" a zároveň příčinou tohohle problému.

Nejsem osobní helpdesk! Soukromé zprávy jsou na soukromé věci, dotazy patří do fóra.

05 říj 2014, 18:42
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Studuji Vysoké učení technické v Brně, fakultu Elektrotechniky a komunikačních technologií, tak mě prosím přestaň poučovat o polaritě a elektromotorech a buď trochu milejší, ty rozume. Odborník na mechaboxy nejsem, ale jestli takhle útočíš na všechny neodborníky...

05 říj 2014, 20:18
Moderátor
Moderátor

Chudý_student: klidni se, ty tu zadas o pomoc. Neznam te, ani Griffon, tak tu nepis, ze nevime, co umis. Z tveho postu problemu bych taky zaradil kontrolu polarity kabelaze. A ver mi, ze jsem se setkal s mnoha lidma, kteri se dusovali, ze ta ci ona vec je urcite v poradku, a kdyz jsem to dostal do rukou, tak nebyla.

aby to nebylo pouze OT: loziskama to muze byt, zvlast, kdyz maji i trochu vuli. zkontroluj i nabrani pistu pistovym kolem, muzou se zaseknout zuby o sebe. Nejjednodussi by to bylo dat zkusenymu servisakovi na opravu, muzes prehlizet chybu a ani o tom nemusis vedet

05 říj 2014, 21:46
Profil Zobrazit autorovy stránky
Moderátor
Moderátor

Chudý_student píše:
Studuji Vysoké učení technické v Brně, fakultu Elektrotechniky a komunikačních technologií, tak mě prosím přestaň poučovat o polaritě a elektromotorech a buď trochu milejší, ty rozume. Odborník na mechaboxy nejsem, ale jestli takhle útočíš na všechny neodborníky...

Jsi na fóru nový, potřebuješ radu a přitom se chováš tak neuvěřitelně arogantně, že se to hned tak nevidí, takže těžko můžeš očekávat nějaké vřelé přijetí a milé jednání z mojí/naší strany. Dal jsem si tu práci, že jsem ti poradil, pokud chceš vyřešit problém, tak bych ti doporučoval se mojí radou řídit. Možná se na FEKT VUT takovéhle složité věci neučí, nebo jsi byl zrovna v době přednášky o elektromotorech nemocný, ale každopádně když obrátíš na elektromotrku v AEG polaritu, tak se točí obráceně, což se ve zbrani projevuje přesně tak, jak popisuješ. Koneckonců si to můžeš vyzkoušet. Vzhledem k tomu, že je to vcelku častý problém, jehož existenci je možné snadno potvrdit či vyvrátit dříve, než se člověk pustí do něčeho složitějšího, tak je vcelku logické, že ti obyčejný a hloupý absolvent Střední Průmyslové Školy Elektrotechnické v Plzni a Fakulty Aplikovaných Věd Západočeské univerzity tamtéž, jako jsem já, poradí, abys to zkontroloval.

05 říj 2014, 21:57
Profil ICQ
Desátník
Desátník

Dobře, omlouvám se, nezačal jsem zrovna nejlíp.
Když se ale obrátí polarita, tak to nejede vubec kvuli té západce. Jenže ono to párkrát vystřelí, pak se to "zadře" a konec. Dám baterku na nabiječku a zase to chvilku šlape (cca 15 ran) a pak zase nic. Když spoušť držím dýl, tak se spálí pojistka (zni to logicky, já vím).
Píst je uložený dobře, přítlak je taky dobrej, zřejmě budu muset znovu podložkovat, zřejmě to tam nesedí a zkusím ty ložiska. Kuličkový jsou lepší, ale jsou potřebný pro ne tak zatížený mechabox? Mám raději připlatit? Nebo stačí jen ty kluzný?

BTW: Nad nikoho jsem se nechtěl povyšovat ani nic jinýho, jen jsem vám chtěl ušetřit čas vysvětlováním elektro komponentů. Nemyslel jsem to nijak zle.

06 říj 2014, 08:57
Moderátor
Moderátor

Pak jsi ale blbě popsal závadu, že to dá pár ran a až pak se to sekne je dost zásadní informace a ty jsi ji vynechal. Důležitý je, že jak podložkování kol, tak chod pístu je potřeba kontrolovat v plně sešroubovaném mechu...spousta lidí to zkusí jenom po přimáčknutí rukou, jenže po utažení šroubků se mecháč stahne o nějakou tu desetinku milimetru víc a kola jdou najednou ztuha nebo píst najednou drhne v drážkách. Takže tohle zkontroluj, potom další možnost je problém v motoru, ale to je méně pravděpodobný. Pokud bys chtěl měnit ložiska, tak bych dal kluzný, o kuličkovejch má smysl uvažovat až od 8mm dál a ty máš v Dboys max. 7mm.

06 říj 2014, 09:05
Profil ICQ
Generál major
Generál major

a skousel jsi dat 25A pojistku, resp mas moznost zmerit odber sestavy? mas tam rychlostni motor, ty zerou obecne vic. prevod mas zakladni?

jinak bych se imho ridil tim co pisou jeff s grifem, setureny nema rad nikdo a vrati se ti to jak buzerant... a ja se rozhodne stavim na jejich stranu...

edit: trochu jsem s prizpevkem zaspal asi tak dva prizpevky ;-)

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

06 říj 2014, 09:12
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Desátník
Desátník

Dobře, zkusím ty ložiska a jak sedí píst. Děkuji za snahu!

06 říj 2014, 09:38
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]