Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 12 kvě 2025, 05:12

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ] 
 m4 hop up problémy 
Autor Zpráva
Desátník
Desátník

Nový příspěvek m4 hop up problémy
zdravím řeším ted takový problém přestavoval jsem m4 na DMR a mám problém s hop upem konkrétně že se mi hop up vrací nahoru samotnou střelbou a nemůžu docílit ideálního hopu

gumičku mám systema a hop up komoru

http://www.armymarket.cz/hop-up-komora- ... oter-d5622

a jestli to je ještě potřeba ús´tovka zatím cca 160

29 dub 2014, 16:58
Nadporučík
Nadporučík

Nový příspěvek Re: m4 hop up problémy
To je vcelku bežný problém, skús dať medzi štelovacie kolečko a šróbik v ňom nejakú gumovú aretáciu, aby sa ťažšie sním dalo točiť

29 dub 2014, 17:03
Moderátor
Moderátor

Presne ako píše S1Ki, no úplný ideál by bola komora od ProWin.

29 dub 2014, 23:41
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Zdravím,
mám problém s mojí M16 od cymy. Všechno to začalo na konci akce cca po 500bb. kdy kulička dostřelila sotva 15 metru i když jsem měl vypnutý nebo naopak zapnutý hop furt to tak střílelo. někdy se stalo že to zase vzalo kuličku až do oblak. Tak jsem zkusil vyčistit gumičku a pomohlo to. ale zase po nějakým to čase to začalo zlobit. tak jsem koupil novou od G&P a problém se znova opakoval a u ty to gumičky šlo nasunutí strašně lehce a jen tak tak držela kuličku na hrdle. Tak jsem po třetí zkusil gumičku z akáčka a problém stejný pár kuliček střílelo dobře ale moc nahoru zkusil jsem pootočit o trošičku kolečkem na komoře a opět jsem se dostal k problém rychle klesající kuličky. Teď tam mám původní a zaplať pán buh to zatím střílí tak jak má. Tak by mě zajímalo v čem je problém, jestli v hop komoře,gumiččce,hlavni,trysky. nebo mam zakoupit kvalitní černou gumičku od Guarderu.
Děkuji předem za odpověď.

13 črc 2014, 14:29
Kapitán
Kapitán

Zdravim, mám takovej problém, předtím to fungovalo, mám CA zesílenej mech, hop up komoru Airsoft pro a trysku rozměru jakej má M4 mít, a stejně mi tryska nezaleze úplně dozadu a nevleze se tam kulička, mám několik ramínek trysky, ale všechny jsou stejně dlouhý, a jedna ještě delší. Nechámu čim to je, jestli tam mám dát nějakou podložku mezi mecháč a hop komoru, a nebo zkusit koupit nový ramínko, jestli ty co mám nejsou fakt už nějaký ošoupaný. Nebo jestli to k sobě opravdu nepasuje. Nemáte s tím někdo podobnou zkušenost? Dík :)

Ultramat 14; battery master 6
"Zbrojíř, Velkokapacitní, Odhodlaný, Kutil, Silikonová huba, Obchodník se smrtí, Hipík, Sochař, Vítězství nebo smrt"

01 srp 2014, 23:01
Moderátor
Moderátor

davam do m4 trysky v delkovem rozmezi 21mn az 21.7mm, tak nrchapu jak muzes napsat, se mas spravnou delku trysky. mas ji moc dlouhou, bud vymen za kratsi nebo ji zbrus

02 srp 2014, 08:24
Profil Zobrazit autorovy stránky
Kapitán
Kapitán

No pro M4 má bejt 21,4 tak jsem myslel, že to je prostě pevný, a že mám problém jinde, tak to zkusim ještě zbrousit :)

"Zbrojíř, Velkokapacitní, Odhodlaný, Kutil, Silikonová huba, Obchodník se smrtí, Hipík, Sochař, Vítězství nebo smrt"

02 srp 2014, 18:30
Generál major
Generál major

xHonza:

Problem nemusi bejt vylozene v hopgumicce, ale muze byt i tam

problemmuze souviset budto se satnym pritlakem hopup a nebo s nekonzistentnim vykonem, bzlo by fajn zbran omerit na chronu. vpripade ze je vykon v poradku a komora je dorazena na mechabox, problem bude nejspise v pitlacnem valecku ...

firstik:

Ano vetsinou se davaj do m4 21,4 mm trysky ale pravidlem to neni ... muzes mit problem taky v moc vylezlym limecku hopgumky ..

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

04 srp 2014, 10:43
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Kapitán
Kapitán

Ne ne, to právě bylo tím, že byla dlouhá tryska, ale už jsem jí zbrousil, až se mi to zdá trošku moc, spíš mi je divný, že předtím to sedělo(tryska, mecháč a hopka). Tak to bylo zřejmě délkou ramínka.

04 srp 2014, 19:48
Podporučík
Podporučík

Taky mi prasklo ramínko,dal sem nový a od tý doby jen problémy.Teď jsem měnil navíc vnější hlaveň a podkládal komoru gumičkama a podložkou a už mi kvér nepodá nic.A to mám 21mm trysku.Tak sem objednal jiný raminko a ještě na zkoušku trysku 20.95mm a budu zkoušet dokud to nějak nerozhodím.

05 srp 2014, 09:22
Svobodník
Svobodník

firstik píše:
Zdravim, mám takovej problém, předtím to fungovalo, mám CA zesílenej mech, hop up komoru Airsoft pro a trysku rozměru jakej má M4 mít, a stejně mi tryska nezaleze úplně dozadu a nevleze se tam kulička, mám několik ramínek trysky, ale všechny jsou stejně dlouhý, a jedna ještě delší. Nechámu čim to je, jestli tam mám dát nějakou podložku mezi mecháč a hop komoru, a nebo zkusit koupit nový ramínko, jestli ty co mám nejsou fakt už nějaký ošoupaný. Nebo jestli to k sobě opravdu nepasuje. Nemáte s tím někdo podobnou zkušenost? Dík :)

ja mam to samy dal jsem mezi hopkomoru a mechac o krouzek 8x2 sedi to krasne kolem komory vyresil se problem s tryskou a jeste to tlumí nárazy pac to jde pres ten gumovej krouzek a nemusis nic brousit

21 pro 2014, 22:14
Generál major
Generál major

sait: a vykon? jesli jsem te dobre pochopil, musel se dosti snizit ...

L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

29 pro 2014, 00:20
Svobodník
Svobodník

T-dog píše:
sait: a vykon? jesli jsem te dobre pochopil, musel se dosti snizit ...

výkon je pořád stejnej páč tím akorát vyřešíš problém stou tryskou me to jinak nepidalo kule pac tam vadila ta tryska jinak stli ti de o vzduch atd tak tam kolem toho kroužku nic neutíká spíš to lépe těsní . Tryska by byla asi lepsi dát kratší ale takhle nemusím zase rozebírat mecháč a funguje to taky je to jen moje vychytávka určitě nechci prosazovat že je to nejlepší řešení problému :-D ale funguje to :-D

02 led 2015, 14:54
Generál major
Generál major

no ja jen ze 2 mm sou na delce trysky dosti ... mas to s tim vykonem omerene, neboti to jen tak pride od oka?

L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

04 led 2015, 03:17
Svobodník
Svobodník

T-dog píše:
no ja jen ze 2 mm sou na delce trysky dosti ... mas to s tim vykonem omerene, neboti to jen tak pride od oka?

jen od oka no takze jen muj odhad jinak ono se to dost zmackne ten o krouzek takze z tech 2mm je tak 1mm je to guma takze si to sedne mam krouzky i na hlavni a jeden jsem dal i na mechac na zadni stranu jak se tam pak dava ten sroub dalo mi dost prace to dat dohromady pac je to tam fakt na fest ale zase tam neni zadna vule k nakymu klinkani nebo tak jinak mi nejde do hlavy proc ta tryska tam vadila delal jsem upgrade na 120 pruzinu dal sem new pist, hlavu valce, trysku,hopup gumu new kabelaz s moustem,lipolku 11,1v a pruzinu tryska byla stejna jak puvodní meril jsem tu šuplérou a presto to tam vadilo coz mi neslo hlavy a jelikoz sem to mel tak miliionkrat rozebrany a uz se mi nechtel ten mechac rozebirat dalsem krouzek az tam budu zase neco delat obrousim trysku ale jako provizorak je ten o krouzek dobrej ale oo tom vykonu muzem spekulovat pac nejlepsi by bylo to odmerit jinak mel jsem tam origo pruzinu a stou 120 sem vystrelil parkrat takze ani nemuzu moc rict o kolik se to zmenilo po tom o krouzku predtim mi to podalo tak 1 z 5 kulí ted to poda kazdou stim o krouzkem a vykon jsem posoudil jen podle dostrelu z okna :-D ale prijde mi to stejny ale urco by to chtelo premerit jenze bohuzel na drahu softu sem se dal sam a nemam ani partaky ani kamose co to hrajou takze nikoho kdo ma vybavu na mereni a nevis kolik by to melo flusat stou m120 cca dostrel?

04 led 2015, 08:39
Generál major
Generál major

helepodle oka poznas prd ohledne vykonu, pac dostrel neni jen o vykonu, ale i hopu, cimz odpovidam i na tvou otazku ... =)

kazdopadne tam je nejakej jinej problem jeste, neco nesedi jak ma, nebo nechodi jak ma ...

L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

04 led 2015, 13:30
Svobodník
Svobodník

Našel jsem si tým je tam i servisák tak po nakym čase mu to dám ale řekl bych že je to jen tou tryskou ale dík za ochotu

04 led 2015, 21:10
Četař
Četař

Z tématu "Optimální rychlost kuličky z pušky/sniperky ?" jsem se přesunul sem, protože mám podle všeho problém s hopem:
úsťovka 170 m/s s 20kama a 40ky dotlačím na 40 metrů a dál ani ťuk.
Tak v reakci na T-doga - "0,4 to musi pobrat, co mas za hop? jal.resenej pritlak?" to zkusím popsat.

CNC AsPro hop komora červená
KM hlaveň 510
Hop Gumka AsPro (místo bobánku má ten "rozříznutý závěs")
pero SP 150

Protože hopina v originále nějak moc nehopovala, vyměnil jsem jí přítlačný ramínko za to z původní GP komory a přidal k němu umělohmotnej "H" přítlačnej váleček. Zlepšilo se to minimálně.

Teď ještě chci vyzkoušet červenou madbullku s tvrdostí 60.

Na chrono jsem teď předběžně domluven na víkend, abych změřil kolik to dává s těma 40kama. Dle vzorečků by to mělo být cca 122 m/s (?), tak pak dám vědět.
Napadá vás co může být blbě?

Naposledy upravil Hauser dne 05 úno 2015, 12:38, celkově upraveno 2

05 úno 2015, 10:25
Moderátor
Moderátor

Umňa bol problém práve stým H pritlačným valčekom..nezaisťoval dostatočný presah hopového bobánku do hlavne, skús použiť klasický tvrdý valček, alebo vyrob vlastný.
Inak gumičku mám systema čiernu už pár rokov bez nutnosti výmeny..možno len ak by som chcel viac špekulovať..

05 úno 2015, 11:01
Generál major
Generál major

Tak bych hledal problem prave v tej gumce, potazmo pritlaku

idealne skus Aplus gumky, jsou na morrisu, pak nejsou spatny mapleleaf, falcon taky ujde

pak leda klasicky gumky se standard bobankem, systema - tou nic neskazis, element si obcas sedne luxusne (je to vlastne kopka kmhead) - ale ta us ma double point boban, MB nejsou zly, ale nezacinal bych s nima ...

ty prvni zminene maj boban inovativni onstrukce a je to znat jak na presnosti tak dostrelu ...

NICMENE i s gumkou klasicke konstrukce se musis dostat na tech 60m + ... u gumek s klasickym bobanem bych volil systemu a pritlak treba s tuhy od propisky, pripadne tvarovanej hyperbolickej valecek co delal treba guru (RA), s tima mam vybornou zkusennost v kombinaci s konvencnim bobanem ...

edit:

mas boda za vyborny chovani na foru, to us se moc nevidi, videls ze debata jde do haje, tak jsi presunul at nejsme OT ... super =)

a abych te jen nechvalil ja sem ku.va T-dog pi.o :lol:

L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

05 úno 2015, 11:12
Četař
Četař

Dík za tipy a T-dogu omlouvám se, už jsem to EDITnul, taky by mě štvalo zkomolený jméno :)

Přesah to zdá se má, alespoň ho vidím pěknej kus když se podívám skrz komoru a když to s hopem přeženu, tak kvér zadusím.
Pár přítlačnejch válečků doma mám, tak je zkusím. "H" jsem chtěl, protože by mohl mít pozitivní vliv na přesnost.

Vyzkouším tu inovativní A-Plus gumku - toto máš na mysli?
http://www.armymarket.cz/hop-up-gumicka ... plus-d6669
Systemu jsem ještě nezkoušel, tak může být další na řadě, když ji tak chválíte.

Třeba i ta tvrdost 80 bude akorát? Tu AsPro co tam teď je i tu madbullku mám 60kovou. Teda u tý AsPro už si nejsem tak jistej, ale madbullku mám v origo pytlíku s popisem :)

05 úno 2015, 13:18
Štábní rotmistr
Štábní rotmistr

Tuto A-plus gumu mám taky, jen měkčí, a nejdřív jsem použil váleček ve tvaru X a nic moc, pak obyčejný váleček a dost se to zlepšilo, ty moderní gumy spíš počítají s klasickým válečkem, není-li tak?

05 úno 2015, 14:16
Generál major
Generál major

Ano tu myslim. akorat bych mozna jeste volil 70sh...

jinak jo na aplus pouzivat klasicky valcovej pritlak

ono je to videt dys kontrolujes spravny usazeni hopu a pritlaku, dys porovnas tvary stycnejch ploch hopu s pouzitim ruznejch pritlacnejch valecku

ty tvarovany pritlaky jsou delany na konvecni bobany a u aplus gum jsou kontraproduktivni...

L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

06 úno 2015, 04:34
Četař
Četař

Tak jsem vzal tu 70ku A-Plus a šoupl sem ji tam. Chvíli mi trvalo ji usadit, i když seděla v rysce na hlavni, v průhedu byla pořád trochu na stranu. Nakonec se ale povedlo a přítlačnej váleček jsem dal tvrdej rovnej. Taď už na to nevidim, tak snad zítra budu mít možnost to zkusit.

EDIT: Ozkoušeno na zahradě a na 60 metrů cca 40cm široký strom 276 kulí ze 300.
Chlapi dík moc za rady.

06 úno 2015, 23:39
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 24 ]