Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 12 kvě 2025, 02:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 M1911 WE - únik veškerého plynu 
Autor Zpráva
Četař
Četař

Nový příspěvek M1911 WE - únik veškerého plynu
Zdravím, sic jsem se smířil s tím že budu svoji 1911 používat jen jako dekoraci, ještě bych se pokusil o opravu, bohužel mě došli nápady čím by to mholo být.

Doma při pokojové teplotě lze vystřílet zhruba jede až dva zásobníky. Jakmile jí vemu ven, vystřelím jednou, dvakrát, zbraň si ani neveme kuličku, závěr se při natažení spomalý a vypustí všechen plyn. podložil jsem plynové potrubí u zásobníku a zdá se že v klidové poloze závěru dosedá.
Obávám se ale, že problém je v tom že kolejnice závěru je už dost vykloktaná a je tam moc velká vůle, tím při výstřelu závěr nadskočí a upustí plyn. Otázkou je jestli už je to vážně jen na dekoraci, nebo se s tím dá něco dělat.

Díky všem za rady.

13 bře 2015, 11:27
Plukovník
Plukovník

Nový příspěvek Re: M1911 WE - únik veškerého plynu
Jak dlouho tu pistoli máš a kdy přesně jsi ji používal? Stačí měsíc. Tuším co by mohlo být špatně.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

13 bře 2015, 13:13
Profil Zobrazit autorovy stránky
Četař
Četař

Jestli tím chceš poukázat na teplotu. tak jak říkám ani při domovní teplotě to není ok. zima to jen více zhorší. Je mi jasné že plynovky v zimě střílí hůře, ale v porovnáním s kamarády má ta moje očividně nějaký jiný problém. Jen bych dodal že to je bazarovka a netuším jak moc je stará. Vnitřek jsem kontroloval a nezdá se tu být nic špatně.

13 bře 2015, 14:19
Plukovník
Plukovník

V prvom rade správny plyn (Protech) v druhom rade kontrola trysky a uprvnenia hlavy piestu a nakoniec gas route čo je u 1911 s úskyn zásobníkom velpký problém zohnať kvalitné idálne si zohnať zásobník od TM.

13 bře 2015, 17:40
Plukovník
Plukovník

Já jsem právě odhadoval, že když doma ti to dá zásobník či dva a venku jen dvě rány, mohla by to být teplota. Ok.
Co servis zbraně? Je vše promazané to co má, hýbe se vše plynule, hlavně pístnice, aniž by na tom byla velká vrstva oleje? Jestli je tohle ok a je to bazarovka, pak prostě může být jen "jetá". Prostě opotřebovaná. A s tím se moc nenadělá.

Ad. ProTech plyn. Není špatný, má určité vlastnosti, které jsou dobré v chladnějším počasí, ale je v něm moc příměsí (je prostě hutný). Zkus Extreme blowback od Cybergunu. Je o neco dražší, ale má vyšší výkon (měřeno kdysi v jednom testu). Ale je to jen doporučení.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI

16 bře 2015, 09:12
Četař
Četař

Jop rozebral jsem to, promazal, všechno se hýbě krásně. Taktéž jsem musel upilovat hlavu pístu, protože byla volná i při dotažení šroubku. gas route jsem měnil a podložil. Obávám se že bude právě už moc "vyšlochtaná" v těch kolejničkách na závěru. Ještě mě napadlo poslat to nějakýmu zkušenýmu technikovi, jen se obávám že pouze konstatuje smrt. Plyny jsem zkoušel různé...ale asi ani jeden z těch co jste tu jmenovaly...

16 bře 2015, 09:51
Moderátor
Moderátor

Tak technik by mal vedeť prísť na príčinu. Ak by bol moc vyjazdený záver, dá sa predsa kúpiť nový, alebo takisto aj protikus záveru, čiže tá základňa s kolajnicami. Skúšal si aj iný zásobník?Takisto môžu byť aj unavené pružinky..vecí čo ti rozhodia cyklus môže byť viacero. Treba zistiť čo to je a pripadne vymeniť alebo podniknúť potrebné kroky aj keď je pravda že občas to býva tak trochu záhada

16 bře 2015, 10:10
Plukovník
Plukovník

Podloženie gas route nepomôže ak je guma,stvrdnutá tak netesní a,plyn,prúdu inam,ako by,mal.
Neviem,si predstaviť hustejší alebo redší plyn Extreme,blowback som skúšal a pod 18C je už nepoužiteľný Protech krásne funguje od 5 do 30C.
Ja by som,ti odporúčal požičať,si od niekoho TM,zásobník predpokladám,že tesnosť trysky a prepúšťacieho ventilu v tryske si prekontroloval.

16 bře 2015, 15:18
Plukovník
Plukovník

O tom že by extreme nefungoval pod +18C nic nevím. Úspěšně ho používám už pár let. A to i v chladnějším počasí (ale přiznávám pod +10C už plynovou pistoli stejně netahám a beru manuál). Vždy záleží na zbrani jak zvládnou její těsnění chlad. Na dané konstrukci. Plyn má obvykle jen rozdíl v expanzním poměru a množství silikonu/jiného oleje. Některé ho nemají (levné greengasy, redgas) jiné ho mají vcelku málo (extreme) a některé hodně (protech). Kdysi jsem je dokonce porovnával. Ale uznávám, je to tři roky nazpět, takže třeba už měnili směsi u některých značek. Jen pro představu jakých jsem tehdy dosáhl výsledků.
http://airsoft.cz/zajimavosti/test-hnacich-plynu

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI

16 bře 2015, 17:09
Plukovník
Plukovník

Ano ten článok poznám ja zbrane netestujem na chrone pri izbovej teplote ale na strelnici Protech má dnes už úplne iné vlastnosti a môžeš su byť istý že zbrane nám utesnené veľmi dobre. S technickým,propánom s 10kg flpaše mám lepšie výsledky ako s extreme blowback. Technický propán mi spoľahlivo funguje aj pod 10C kežto extreme mal problémy,uzp pod 18C. Ale tiež musím,priznať že som ho testoval už hodne dávno.

17 bře 2015, 18:31
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]