Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10 kvě 2025, 15:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 CA AUG - dušení zbraně 
Autor Zpráva
Svobodník
Svobodník

Nový příspěvek CA AUG - dušení zbraně
Ahoj,

po dlouholetých problémech s AUGem (na kterého ale jinak nedám dopustit) hledám radu zde.

Původní mechabox, kabeláž, kola a ložiska (v současnosti nastříleno 100-200.000 ran, už nemám přehled) pořád drží. Pružinu jsem měl už od začátku na úrovni 120.

Před rokem a půl jsem instaloval kovovou komoru od GP k těsné trysce Element a gumičce PDI. Po pár tisících ran se zbraň začala dusit - kuličky o límeček gumičky (na ní se objevily otřepy). Neznal jsem přesně příčinu a následně vyměnil trysku za SHS (zbytek vzduchotechniky byl už SHS) a gumičku také SHS. Toto fungovalo dobře, ale výkon se mi nezdál nic moc, max. 125 m/s.
Před rokem jsem koupil novou gumičku PDI s tím, že problémem byla snad ta tryska. Výkon lepší, ale po pár akcích opět dušení. Vyměnil jsem za gumičku Systema, bohužel stejný výsledek.

Tak mi něco říká, že gumičkou to nebude :D a momentálně uvažuji o nové CNC hop-up komoře od AS pro společně s tryskou AS pro. Je to dobrá volba?

Budu velmi vděčný za všechny nápady v čem je problém a co zkusit.

Díky.

28 lis 2016, 13:48
Plukovník
Plukovník

Nový příspěvek Re: CA AUG - dušení zbraně
Jaký byl důvod měnit hop-up komoru, pokud jsi držel vcelku výkon na M120 a zbraň fungovala?
Vím že mě tu místní sežerou, ale z mojí zkušenosti je obvykle výměna komory a trysky začátek všech problémů. Když je správně sestavená zbraň a tryska má správnou délku, tak není žádný důvod, aby se hop-up komora poškodila...vyjma případů, kdy si jí člověk poškodí zásobníkem. Což se ale obvykle s originálními zásobníky nestává.

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

29 lis 2016, 08:53
Profil Zobrazit autorovy stránky
Svobodník
Svobodník

To je už je docela dávno a nemá smysl nad tím lamentovat ... původní plastová CA komora se vymačkala při údržbě (moje chyba, ale už si nepamatuji, co jsem vlastně pos*al, už je to přes 5 let.

29 lis 2016, 10:35
Plukovník
Plukovník

earendil píše:
To je už je docela dávno a nemá smysl nad tím lamentovat ... původní plastová CA komora se vymačkala při údržbě (moje chyba, ale už si nepamatuji, co jsem vlastně pos*al, už je to přes 5 let.

Tak jasný, pokud už je to déle, nemá smysl nad tím uvažovat. Ale zkusit někde splašit původní komoru a trysku a zjistit, zda se to děje i s ní. Tím se potvrdí zda je chyba právě v komoře a trysce, zda stojí za to jí zkoušet měnit. Ale nejsem servisák, to jen teoretizuji správný vědecký postup XD

CA HK53
KA FN FAL
Maruzen Vz.61, Micro UZI
Marushin Clone M500 SSB Five round burst Gas Shotgun

30 lis 2016, 12:13
Profil Zobrazit autorovy stránky
Svobodník
Svobodník

Hádám, že původní komora by fungovala, jenže ta není takřka k sehnání a stojí víc, než ta od AS pro :(

30 lis 2016, 12:20
Poručík
Poručík

Stojí před tebou asi těžší řešení, ale ve světě upgradů nic neobvyklého. Vyzkoušej si s rozebranou zbraní, jestli je délka trysky vzhledem ke komoře OK, jestli nedrhne (to spíš ne, když ti to dříve na stejné sestavě nedělalo). Pak jak sedí tryska na gumu, zda dosedá, jak má. Udrží guma kuli na límci, nebo propadne?
Špatně se to popisuje takhle na dálku, ale jestli se uvnitř umíš trochu šťourat, určitě se pochopíme.

30 lis 2016, 13:11
Svobodník
Svobodník

Až to rozhodím, vše zkontroluji. S límcem se to má tak: když jsem instaloval tu novou gumičku Systema, ta na první pokus krásně sedla a udržela gumičku na hrdle. Po pár tisících ran se ale udělaly otřepy a začalo se to dusit.
Gumička SHS, která je už ale řádně opotřebovaná, se nedusí, ale ani pořádně netěsní a kulička sedí na hrdle jen tak silou vůle.

Zkoušel jsem za tu dobu ještě několik dalších gumiček a většinou se to začalo dusit. Límce jim zasahovaly až nad otvor, kudy jdou kuličky do komory. Řekl bych, že je bud'to komora moc těsná, nebo do ní jde hlaveň moc hluboko. A také je možné, že prostě nejsem dost šikovný na nasazování gumiček...

30 lis 2016, 16:34
Generál major
Generál major

komora ASpro nebude pokrok, jak znam jejich komory tak nebudou mit vybrani pro limecek nic moc, pritom je to zasadni vlastnost dobry komory, ne jesli je barevna a cnc =)... muze to byt i tvuj problem v tuhle chvili s GP komorou, skus jeste GP gumku.

tryskou to nejspis nebude, i dys to ze se casem obevi "otrepy" na gume by mohlo nasvedcovat opak.

Tohle se pres forum resi fakt blbe, idealni by bylo dat zbran nekomu zkusennemu.

Ale jestlize je limec gumky videt v sachte, je jasny ze to problem delat bude, kule ohrne limec nahoru, nastane zadus a tryska pak udela ty otrepy ... toto je nejpravdepodobnejsi scenar.
Prvni co bych resil je zkraceni limce, musi byt ale precizni. pak taky zkontroluj pri pohledu zepredu hlavne, jesli ti limecek dela pekny kolecko, jestli je rovnomerne usazen.

2RIFLES, G Coy (07-13) / 1RGJ, B Coy (93-07)

L85A2 (RIS - GG 2,6J, UGL - Army 2,6J, RIS - GBB WE 4J)
L110A2 (AK 2,6J)
L119A1 (GBB WE 2,2J)
L1A1 (STAR 2,6J)
L128A1 (GFC 0.8J)

Podporuje ligu plynařů!

08 pro 2016, 20:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]